Walnootboom

Twee weken geleden zag ik het nieuwe nummer langskomen van Blof met Typhoon: mijn ‘oude’ stadsgenoot uit Zwolle. Blof heb ik nooit live gezien, Typhoon heeft de main stage Hotttot bij Down The Rabbit Hole twee jaar geleden helemaal weggeblazen. Eerlijk: ik had veel over Typhoon gehoord, maar toen pas wist ik wie de beste man was en welke nummers hij uitgebracht had.

De Walnootboom.

Typhoon: “Het is een soort van handleiding om jezelf weer een beetje aan jezelf terug te geven”, vertelt Typhoon. Hij schreef dit nummer nadat hij na een moeilijke tijd weer uit het dal klom. Het is volgens Typhoon een brief aan zijn jongere ik, maar ook veel meer dan dat. Zo legt hij uit:  “Het is een oproep om minder angstig te zijn en meer te genieten. Dus het is ook een reminder voor mezelf nu.” 

Een prachtig nummer. Ik herken veel in dit nummer en zou het ook zo los kunnen koppelen van mijzelf – en mijn eregast graag uitnodigen. 🤗 Songteksten waren er nog niet te vinden, dus ik heb een kwartiertje Youtube gescrold 🙂

“Je bent op tijd, ga liggen in het gras, je bent mijn ere gast. En nu ik jou gevonden heb, ben jij precies op tijd voor alles wat er was, m’n hart, m’n vriend, m’n nieuwe gast. Omdat ik jou gevonden heb”

“Je kan groei niet reproduceren. Dezelfde reis niet maken. Ben dankbaar voor wie ik ben in m’n goede en slechte dagen. Konden we maar zo nu en dan over de schutting kijken, al denk ik dat we ‘t zelfs dan niet begrijpen.”

“In de spiegel zie ik jou plus de eerste grijze haren, vroeg wijs zal ik maar zeggen, voorzie de beste jaren. Alsof het allemaal nog beginnen moet, geen zorgen, ik neem je mee. Ik heb je lief, ik heb jou ook nodig en dat is alle wat ik weet. Wees niet bang om verliefd te zijn, niet bang om te slagen. Want die angst leidt tot rare dingen, die leidt tot sabotage. Wees niet bang als je niet zoekt, als je vindt wat je hebt als er heimwee binnen komt als ik je zeg: ” Je bent op tijd, ga liggen in het gras, je bent mijn ere gast. En nu ik jou gevonden heb, ben jij precies op tijd voor alles wat er was, m’n hart, m’n vriend, m’n nieuwe gast. Omdat ik jou gevonden heb”

“nooit vergeten hoe we hier liggen onder de walnootboom, kijken zonder te zien zonder een droom”

“Alles is gemaakt als nieuw voor ons, een avontuur speciaal voor ons, alles nieuw gemaakt in een melodie die ik neurie elke ochtend als je wakker wordt”

“Diamanten druppels aan de takken” – “als parels aan de waslijn – niet bang zijn voor het bang zijn, je bent precies op tijd voor alles wat er was! “

🤗🥰😘

Geplaatst in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *