Volle maan

Een fenomeen wat mij altijd gefascineerd heeft. Van jongs af aan. Ik weet nog, dat ik op de PABO, tijdens biologie, een supermaan ter sprake kwam: Ik had ‘m toen in mijn digitale agenda opgeslagen en 3 jaar later was het zover. Het was alsof je de maan aan kon raken. Dat was zo indrukwekkend.

Met de sterrenkijker van mijn zoon probeer ik regelmatig van de volle maan foto’s te maken. Dat gaat niet altijd even goed: de telescoop is een ‘instapmodel’ – ik wilde hem enthousiast maken voor de sterrenhemel en dat is faliekant mislukt. Sterker nog: ik had het cadeau gegeven tijdens Sinterklaas, en mijn moeder was erbij en zei:”Goh, volgens mij heeft Sint dit voor zichzelf gekocht”. Deels klopt dat – want ik geniet van de sterrenhemel. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik ‘s avonds, als ik buiten ben met de hond, de hemel af tuur. En dat de maan iets speciaals heeft voor mij. Vooral sinds dit jaar.

Vanavond stond ik op het voetbalveld. Men had mij gevraagd een wedstrijd te streamen, en al kleumend keek ik naar boven en zag een schitterende maan, omhuld door wolken. Ik kon geen foto maken – de telefoon was bezet in verband met de livestream, en het was zo fel, dat een foto sowieso zou mislukken. En om nu voor nachtfoto’s een spiegelreflexcamera te kopen…

Maar het was een mooi gezicht.

Op internet zocht ik zojuist op wanneer het exact volle maan is. Donderdag. En het gekke is: als je zoekt op volle maan, kom je allemaal spirituele sites tegen. Ergens ben ik daar te nuchter voor – al heb ik wel het idee dat een volle maan altijd iets doet. Dat had ik al voordat internet bestond. Misschien meer een selffullfilling prophecy.

De eerste hit fascineerde me wel. Want mijn sterrenbeeld is ram. En dat schijnt met deze volle maan net te ‘matchen’ :

De volle maan van 1 oktober 2020 staat in het teken Ram. Tijdens een Volle Maan staat de Maan, het vrouwelijke en de Zon, het mannelijke recht tegenover elkaar in twee tegenover elkaar liggende Astrologische tekens. Dit veroorzaakt een conflict tussen de eigenschappen van deze tekens en een conflict tussen gevoel en verstand. De uitwerking hiervan is al enkele dagen ervoor en enkele dagen erna voelbaar.

Je kunt rond de Volle Maan veel last hebben van ascensieverschijnselen, zoals slecht slapen, onrust, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, slechte concentratie of vermoeidheid. En omdat de Maan nu in Ram staat en voornamelijk het hoofd bij de Ram hoort, kan je makkelijk last hebben van hoofdpijn of verwondingen aan het hoofd.

De Maan staat voor emoties, jouw behoeftes en is het moeder-principe. Emoties kunnen versterkt naar voren komen en je kunt een sterke drang hebben naar het zoeken van de veiligheid in jezelf, wanneer je je in je jeugd onveilig hebt gevoeld. Moeder- en vader-issues kunnen in deze periode naar voren komen en jouw aandacht vragen.

De Ram-invloed is sterk tijdens deze Volle Maan en de Maan in Ram kan betekenen, dat je een drang hebt naar onafhankelijkheid, snel in actie kunt komen en moeilijk innerlijke rust kunt vinden. Je bent recht door zee, impulsief en door jouw enthousiasme krijg jij makkelijk anderen mee in jouw plannen. Ook kan je ongeduldig zijn en niet altijd rekening houden met anderen. Confrontaties ga je niet snel uit de weg. De behoefte aan actie is groot, want je houdt niet van stilstand. Je hebt nl. steeds nieuwe uitdagingen nodig. Je hebt een drang om je te doen gelden en houdt wel van een beetje competitiestrijd en krachtmeting.

Ik weet niet of het net als horoscopen is, waarin je altijd iets van jezelf herkent, maar dit is heel herkenbaar. De laatste alinea alleen al, maar de rest is ook herkenbaar.

De bron: https://www.inspirerendleven.nl/volle-maan-oktober-2020/

En zo zie ik meer sites die het hebben over ‘de ram’. Interessant. Wat zou de wetenschap daarvan vinden? want dat vind ik wel een interessante: is er meer tussen Hemel en Aarde?

Ik weet, ik ga donderdagavond kijken en proberen wat foto’s te schieten. Kijk je mee?

Geplaatst in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *