To Zoom or not to Zoom..

Mijn werk is wezenlijk veranderd. Dat kan je wel zeggen. Het vraagt aan de ene kant heel veel creativiteit – heerlijk – en aan de andere kant is er grote kans op juist een ‘zwart’ gat door het afdraaien van standaard trainingen, die nu in dubbele shifts moeten plaatsvinden. Zo wordt mijn EHBO – wat ik erbij deed als ‘onderdeel’ van mijn werk nu ineens straks mijn dagelijkse routine: Ik moet de groepen halveren van 12 naar 6 deelnemers.. en dat betekent dat ik vanaf 5 oktober 26 groepen mag draaien in anderhalve maand – omdat de certificaten verlopen. En Piramide draai ik nu ook dubbele groepen, op de vrijdag en maandag, waar het een uitdaging is om steeds werkvormen te vinden die passen rond de 1,5 meter norm..

Op een gegeven moment worden dat voor mij energieslurpers..

Een hele positieve ontwikkeling binnen mijn werk vind ik video conference calls. Ik ben zo blij dat iedereen dit omarmd heeft. Zojuist heb ik met 8 collega’s overleg gevoerd over ‘mijn master scholingsplan’ 😉🙃 Dat bespaart zoveel reistijd – sterker nog: 3 collega’s hadden anders af moeten haken ivm personeelstekorten.

En ik leer er ontzettend veel van. Want vandaag was de dag dat we van de input die iedereen gegenereerd had chocola zouden gaan maken. En ik had daar een bepaald beeld bij, maar wilde daar niet sturend op zijn.

Ik had me tot doel gesteld dat we tot een concreet plan zouden komen, zonder dat ik het zou dirigeren. Ik zit het wel voor en wil niet tot een richting duwen: ik wil kijken of wat er in mijn hoofd zit ook overeenkomt met de praktijk. Dat was het enige wat ik voorbereid had.

Het was een goed overleg en we hebben iets concreets, binnen de gestelde tijd 🤗 Ik had het ook bewust opgenomen om het terug te kijken hoe ik reageerde.

Poe – een betere leerschool kan je niet hebben voor jezelf! Ik was toch redelijk veel aan het woord en het viel mij op hoe vaak ik ‘ja, maar’ gebruikte – iets wat ik voor mijn gevoel altijd vermeed. Ik kan niet alles terugkijken, daar is gewoon geen tijd voor, maar ik had een paar tijdstippen genoteerd die ik terug wilde zien.

Het is dan ook mooi om te zien hoe de anderen reageren op jou (of beter: op mij in dit geval): in het echte leven pik je die signalen wel snel op, al mis je er vast nog wel wat, maar wat vastgelegd is op beeld maakt het zoveel duidelijker! Ik was dus ook wel blij met instemmend geknik wat ik terugzag als ik ‘wijze’ voorbeelden gaf. Maar ook de momenten dat het wel heel stil bleef 🙈 Tja, dat zie ik niet als ik praat en dan is het wel heel stil, alsof ik een heel referaat oreer.

En wat erg leuk is: er vallen ineens heel veel dingen op bij mensen. Naast hun non-verbale reacties zie je op en gegeven moment patronen: mensen die steeds met hun handen door het haar gaan, mensen die naar boven kijken, mensen die heel stil zitten, mensen die ondertussen duidelijk met andere dingen bezig zijn op de computer.

Ik vind het een aanrader om eens te proberen. Ik heb er van geleerd. Ik moest me 1,5 uur concentreren en ik snap nu ook waarom ik vaak de reactie krijg dat ik boos lijk.. En dan vooral met zo’n bril 😱 Want dat is het nadeel van de computer… die bril is dan eigenlijk wel nodig om het vol te houden… #ouwevent

Maar het is een aanrader. En nu ga ik het uploaden, voor de collega’s die niet aan konden schuiven. Ook weer handig.

Hier laat ik zien dat ik nog wel kan lachen..

En toch gaat er ook niets boven een fysieke bijeenkomst met leuke mensen. Volgende week zou er een intervisie zijn – daar keek ik dan wel weer enorm naar uit… maar helaas, dit keer toch online.. Daar gaat m’n rondje Twente en de gezelligheid voor en achteraf 😕 Want dat is het ook – juist even informeel kletsen – dat ontbreekt online… tenzij ik de enige ben – maar dat zal wel niet 🙈 Wees gewaarschuwd, ik heb dan wel m’n bril op ..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *