No more mister nice guy

Gisteravond kreeg ik de tip om dit boek eens te lezen. Nu ik onderstaande samenvatting gelezen heb weet ik niet of ik helemaal blij moet zijn met deze tip – maar zeker: ik ga ‘m lezen …

IEDEREEN KENT EEN NICE GUY. Misschien ben je zelf zo’n man… Een man die fantastisch kan luisteren, wiens vriendinnen vaak tegen hem zeggen dat hij zo’n aanwinst is, maar die nooit een echte date heeft op een zaterdagavond. De echtgenoot die wanhopig probeert zijn vrouw te behagen, maar wiens huwelijk emotioneel en seksueel verre van bevredigend is. De betrouwbare vriend bij wie iedereen aanklopt voor klusjes en adviezen, maar wiens eigen leven een rommeltje is. Volgens dr. Glover geloven deze mannen in de mythe dat ze geliefd zullen worden en nooit ergens problemen mee zullen ondervinden, zolang ze maar ‘aardig’ zijn en altijd alles ‘goed’ doen – terwijl ze ondertussen hun eigen behoeften en mannelijkheid opofferen.

Dit is wat dr. Robert A. Glover, psychotherapeut en codirecteur van het Center for Healing en Recovery (Washington), het ‘Nice Guy-syndroom’ noemt. Nooit meer Mister Nice Guy is gebaseerd op jarenlange klinische groepstherapie met mannen en stellen. Het boek vernietigt de schadelijke mythe waarin Nice Guys geloven. Ben je een Nice Guy? Dan leert dit boek je dat je de destructieve patronen kunt doorbreken en de controle over je eigen leven weer terug kunt krijgen door zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het vervullen van je eigen behoeften. Je leert om: – te stoppen met zoeken naar goedkeuring van anderen; – grenzen te stellen en integer om te gaan met conflicten; – te genieten van intieme relaties die gebaseerd zijn op wederzijds respect; – een spannender seksleven te hebben; – je carrière naar een hoger niveau te brengen en de professionele aandacht te krijgen die je verdient.

Nooit meer Mister Nice Guy staat vol bewezen strategieën en uit het leven gegrepen succesverhalen. Het boek biedt handvatten die voor jou (en/of je partner) van onschatbare waarde kunnen zijn om gezonde en meer bevredigende relaties op te bouwen en met vertrouwen van het leven te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *