Met de billen bloot? Nee.

Ik kom op het punt dat ik een hulplijn in zou moeten schakelen – maar dat is een beetje mijn eer te na.

De organisatie waarvoor ik werk gebruikt een concept / methode op de groepen. Ik ben opgeleid tot trainer van die methode en maandag heb ik een volgende bijeenkomst. De vorige keer heb ik vol bravoure toegezegd dat we het planboek wat er gebruikt wordt in de regio tegen het licht gaan houden in vergelijk met de manier van plannen via deze methode (Piramide).

Ik weet nog wel dat dit een pittige bijeenkomst was tijdens mijn cursus, en al helemaal omdat ik totaal geen Piramide praktijkervaring had. Er is nog apart aandacht besteed hoe je cursisten er naar kan laten kijken en zelf een oplossing laten vinden. Dat is de meest creatieve manier, daar kon en kan ik wel wat mee.

In de discussie die ik gisteren had legde ik mijn zorgen neer over deze manier van plannen – en nu blijkt dat in het andere deel van het land dit ‘probleem’ helemaal niet speelt, terwijl ze met hetzelfde boekje werken.

Welk probleem? Het plannen vanuit doelen en het registreren ervan wat gedaan is. Weten wat je aanbiedt in een thema/project en waarom en aan wie. Er is door een vorige opleider een boekje gemaakt om de voorbereiding / planning een stuk eenvoudiger te maken. En als ik dit zie, en vergelijk met wat Piramide biedt, dan moet je sterk in je schoenen staan wil je dit doelmatig inplannen en vervolgens ‘registreren’. 🙈

Ik voelde de vorige keer al ‘nattigheid’ dat men het werken op deze manier zo makkelijk vond. Ik heb het tijdens die bijeenkomst geparkeerd (gepareerd) en naar aanstaande maandag verplaatst. Tijd zat om het uit te zoeken.. 46 jaar en nog altijd zo naïef dat ik denk dat ik iets uit op tijd uit ga zoeken.🤨

Vanochtend had ik een observatie / coaching en door te vragen ontdekte ik dat mijn vermoeden bevestigd werd. En om het gecompliceerd te maken: daar fietst ook nog een ander model doorheen wat men gebruikt om te observeren en te sturen welke doelen nog niet gehaald zijn, wat weer gekoppeld is aan de doelen van Piramide. En er zit een pagina ingevoegd voor Opbrengst Gericht Werken (OGW).Dus ik ga dit weekend puzzelen. Er is door de mensen die de training gehad hebben een manier van voorbereiden aangeleerd en de kans bestaat dat we dit moeten doorbreken. Maar dan moet ik wel zeker zijn van mijn zaak 🤣

Want theorie en praktijk trainen is mij wel toe te vertrouwen. Maar ineens diep in diverse systemen wroeten en achterhalen hoe het samenkomt in 1 boekje.. 😱

Ik denk dat ik het mij maar uit laat leggen. Dan zorg ik ervoor dat ik mijn kant van het verhaal helder heb.

#help

Geplaatst in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *