Love actually is all around – Waarom De Meeste Mensen Deugen

Love actually is all around – Waarom De Meeste Mensen Deugen

Laten we hier met z’n allen nu eerst eens mee beginnen!

Gisteravond heb ik het theatercollege van Rutger Bregman terug gekeken. Een mooi fenomeen: theaterbezoek vanuit je eigen luie bank, alleen en buiten in de tuin met een goede fles wijn erbij. Ik kan er aan wennen 🙂

Zoals ik al eerder schreef heb ik in december het luisterboek gekocht. Ik ken mezelf: ik koop een boek maar neem er niet de tijd voor om er rustig voor te zitten. Ik ben veel onderweg, en dan is luisteren naar een auteur een prima alternatief.

Het boek zette mij al aan het denken. Over wie wij zijn als mens, waarom wij handelen als mens zoals we handelen. Rutger noemde de term ‘zelfdomesticatie’ : wij hebben ons als mens zelf gecultiveerd tot hoe we nu zijn.

Rutger Bregman begint zijn theatercollege met het fragment uit Love Actually. Een indrukwekkende scene die binnenkomt en de basis is van zijn college. Vervolgens laat hij met verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede. Verhalen die je ook weer terugleest in zijn boek. 

Dit college had van mij wel iets steviger neergezet mogen worden. Het waren leuke verhalen, maar als je het boek gelezen had (of geluisterd) was het geen verrassing meer. Na de pauze zou er een echt statement gemaakt worden door Bregman. Ik merkte dat ik afdwaalde. Ik ga het dit weekend nog maar eens kijken.

Het boek: dat is nog steeds een aanrader. En wil je ook zijn theatercollege zien? Laat het me even weten, ik heb de link klaar staan.

Maar goed; onderstaande scene vat alles samen.

Een mooie gedachte – fijn weekend! #geniet #verwonder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.