Kunst om bij te dragen

We leven in een tijd van onzekerheid, angst, woede, machteloosheid. De landen om ons heen zijn weer in lockdown en gisteren zijn er in Nederland nieuwe extra maatregelen aangekondigd.

Voor mij heeft het ook consequenties: al mijn bijeenkomsten zijn de komende weken geschrapt.

Dat heeft impact. En dan zijn het maar een paar weken. Ik denk dan aan de mensen die al maanden thuis zitten en niets kunnen, of de mensen in de horeca / ondernemers die weken in onzekerheid zitten en geen perspectief hebben. De zieken die op een wachtlijst komen omdat coronapatienten soms voorrang moeten hebben. De ouderen die geen contact hebben met de (klein)kinderen. De mensen in de zorg, die moeten buffelen en de politie op straat die steeds meer te maken krijgt met onbegrip en mensen die over de grens gaan.

Heel veel dingen gaan wel door. En daar moeten we wel naar kijken. De lichtpuntjes. Ik hoor mijn dochter buiten gillen en genieten met wat vriendinnetjes in de herfst zon. Ik krijg net een appje dat mijn andere dochter op de fiets zit, onderweg naar huis van school.

Mensen worden creatief. Mensen zoeken die positiviteit op: voor zichzelf en voor anderen. Ik hoorde net een item over ‘een feestje op je deurmat’: een initiatief van een moeder die verzoekjes aanneemt (voor het sturen van kaartjes naar derden) via Instagram en twitter. Ze is er nu elke avond druk mee bezig en heeft al zo’n 600 kaarten verstuurd naar wildvreemde mensen die zijn aangedragen. Dat vind ik geweldig. En zo zijn er nog veel meer initiatieven.

Ik houd daar van. Naast mijn boeken-op-reis-boekenkast die bij mij aan de straat staat, en ontzettend goed loopt, heb ik vorige week de site www.positievetips.nl gemaakt. Om ideeën uit te wisselen, leuke tips te geven wat wel kan, wat je wel bij kan dragen. Wat leuk is om te kijken. Het loopt niet storm… maar het geeft me wel een goed gevoel 😉

Op LinkedIn wil ik dat ook doen. Een platform waar ik mijn professie deel, maar de laatste tijd ook heel veel inspirerende filmpjes deel. Alles voor die glimlach, de vertedering, de ontroering, de liefde.

Zo heb ik een filmpje van de kunstenaar Pejac gedeeld. Binnen een week is deze meer dan 18.000 keer bekeken en meer dan 65 keer gedeeld. Dat geeft wel aan dat zo’n kunstenaar echt de mensen raakt.

Ik ben geen kunstenaar. Pejac wil de mensen bij staan in deze rare tijd door zijn kunstwerken. Ik vind het mooi dat ik het kan delen, en dat zijn massaal gedeeld wordt.

Bekijk de video. Geniet. Verwonder. En deel ‘m – met iedereen die je dat gevoel gunt.

En lees hier het verhaal: https://www.thisiscolossal.com/2020/10/pejac-strength-covid/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *