Kleren maken de man

Begin dit jaar heb ik _de_ gouden tip gekregen om meer neutrale overhemden te dragen. Het gekke was, in de tijd als accountmanager droeg ik elke dag een (donker) pak met een effen overhemd. Blauw, roze, rood of wit. Een pak was de dresscode en ergens vond ik het ook wel mooi staan.

En nog steeds kan ik wel genieten als ik een pak aan heb. Alleen is dat afgelopen jaren alleen bij speciale gelegenheden.

Dress to impress.

Wat mij opviel was dat het inderdaad anders was. Ik dacht dat ik juist mijn uiterlijk ‘opfleurde’ met leuke motieven, maar ze leerde mij dat juist door een effen kledingstuk je jezelf meer laat zien. Ik mag wel even pochen he: “Jij hebt dat niet nodig” – was wel weer een van de mooiste complimenten. 🤗

Ik ga voor de lach.. de (glim)lach van anderen. Vorig jaar had ik voor mijn verjaardag mijn roze ‘het leven is geen ponykamp’ sweater gevraagd en het was zo leuk om de glimlach van passanten te zien. En daar hoefde ik helemaal geen moeite voor te doen. Alleen ben ik niet zo’n sweater drager en de trui ligt meer in de kast dan dat ik ‘m aan heb.. Al heb ik die trui wel bewust aangetrokken toen ik mijn vertrek aankondigde in het MT 🤗

Die ‘eenvoud’ bracht mij op ideeën. Het bood ruimte om toch iets creatiefs te doen, iets unieks. En zo kocht ik in januari het rabbit – duck shirt. Ok, het is geen overhemd, maar het zorgt wel voor de lach.

In het voorjaar keek ik heel veel cabaret op Netflix en Videoland. Een van mijn favoriete cabaretiers, Ronald Goedemondt, stond op het podium in z’n jeans, sneakers en een blauw shirt met alleen zijn geboortedatum, 1975, groot op z’n borst. Minimalistisch maar sprekend. Dus ik kon het niet laten en heb ook zo’n shirt gemaakt, met 1974 erop 🤗 Het is ongelooflijk hoeveel mensen daar iets van zeggen, je daarop aanspreken. Ik had bijna het idee om een handel te beginnen. 😉

Ronald heeft trouwens een nieuwe show zag ik.. wie gaat er mee?

Boodschap

Laatst zag ik op social media een foto van een jongen in een trui, gemaakt ergens in Amerika. Ik vond de boodschap bijzonder en in deze tijd van corona ook wel een handje helpen.

Dus ik heb mijn eigen hoodie ontworpen. Ik weet dat sommigen mij het liefst niet in een hoodie zien.. 🙈 En dat er mensen zijn die deze tekst echt veel te soft vinden – maar ik heb het toch gedaan. Wat ik ook wel een bijzonder idee vind, is dat de tekst op m’n rug gedrukt is, zodat degene achter mij de boodschap rustig kan lezen, als we in de rij staan te wachten.

En ook hier doet het iets met mensen. Ik kreeg laatst een ‘dank je’ van een meneer. Dat is toch mooi! 🤗 #denkliefde

Maar goed, het zijn de momenten in mijn vrije tijd dat ik dat doe. Door corona voelt het als – heel veel vrije tijd – door het thuiswerken. Niet dat ik er dagelijks in loop hoor. De shirts en de hoodie zullen binnenkort weer meer op de plank liggen. Dan stap ik weer over op de spijkerbroek met effen overhemden en m’n sneakers. Dan moet de aandacht weer gericht worden op mij en mijn verhaal, en niet iets wat op een shirt staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *