Een mooie dag

Met 6 mannen op pad. Het is een mooie ervaring. De taakverdeling gaat automatisch, terwijl je elkaar alleen maar echt kent van het koffiedrinken en het fietsen.

Nog voor we het huisje opzochten zijn we dapper begonnen aan de eerste tocht. Hij stond omschreven als ‘pittig’ en ‘moeilijk’ en eerlijk: ik heb zo de schurft aan bergen 🙈 en ja hoor: na de eerste 100 meter stond ik al m’n fiets naar boven te duwen over de losse keien. Mijn eerste ervaring met Limburg 🙄

De omschrijving klopte als een bus – ik dacht dat ik diverse keren doodging – en niet alleen bij het klimmen, maar ook tijdens het afdalen 😱 dit is geen Dwingeloo, waar ik elke boomwortel ken, dit is vooruitkijken, goed in je pedalen staan en vooral je stuur niet loslaten.

Maar stiekem vind ik het afdalen ook wel heel gaaf en rijd ik graag voorop. Waar ik als een van de laatsten de berg op kom ben ik als eerste beneden.

Maar 1 keer ging het mis – na een scherpe bocht tijdens het afdalen liep mijn voorwiel vast met redelijke snelheid. Het is altijd bijzonder dat je dat moment en de val beleeft in slowmotion. Met een klap viel ik op m’n rug. Een aantal seconden later hoorde ik de mannen – bezorgd .. ik deed m’n duim omhoog maar een van de mannen zei dat ik voorzichtig rechtop moest gaan zitten: ik was precies over / tussen een hoop prikkeldraad beland. 🤔 tussen m’n benen en bij m’n armen. Knappe valpartij die heel anders had kunnen aflopen 🙈 ach, zo merkte iemand op: “je doet je naam weer eer aan” 🙄🙈 ach, het viel dit keer mee – dit keer geen hersenschudding, zoals een paar weken geleden 🙈 maar alleen wat schrammen.

Ik werd van de grond gehesen en daarna gingen vrolijk verder. 6 mannen in een oranje zwart tenue: dat is vast iets ‘mannelijks’.

de natuur was prachtig – ook al heb ik die 100x vervloekt. Maar ik heb het gered – 25 km en 600 hoogtemeters. Ik was trots en niet eens het biertje smaakte zozeer lekker: de fles was zo heerlijk!

Vandaag 2 ritten.. Ik voel me prima dus voorzie geen problemen. De pittige en moeilijke rit straks en eenvoudige rit vanmiddag.

het mooie is: we doen het samen. Helpen elkaar samen, wachten op elkaar, houden rekening met elkaar en de tafel wordt voor mij, as we speak, gedekt 🤗 Ik vind dat mooi.
😉

En het huisje – idyllisch- bijna romantisch : qua uitstraling en ligging. Wie zegt dat mannen er geen gevoel voor hebben 😉

Ik kijk nu over het dal – het lijkt wel Toscane – alleen 15 graden kouder.

Ik zou het zo privé boeken. Even weg van alles en dan met z’n tweetjes genieten van een fles wijn op het terras. En de fiets? Die laat ik dan wel ‘thuis’ 😉

Wat zeg je ervan meis? 😉 😊🤗

www.vakantiehuisheuvelland.nl

elk

Geplaatst in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *