Denk in mogelijkheden

Het zijn rare tijden, of beter: het is een raar jaar. Wij moeten ons allemaal aanpassen in ons ‘normale’ gedrag.We zijn de donkere dagen in gegaan.

Een tijdje terug begonnen al de discussies: wat doen we met de feestdagen? Zoals Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst?

Rutte zei het al: vermijd het om de deuren rond te gaan. Daarbij zijn wij vooral uit gegaan vanuit ons volwassen perspectief: contact vermijden, de 1,5 meter waarborgen, het aantal bewegingen beperken.

We mogen niet vergeten dat deze dagen met name feestdagen zijn voor onze kinderen. Feestdagen waar ze naar uitkijken. Omdat ze hun verjaardag ook niet hebben kunnen vieren. Of de verjaardag van opa of oma.

Laten we dan alsjeblieft kijken wat wel kan: De voorgenomen intocht in Zwalk is een geweldig voorbeeld. Wat kan wel met de Sinterklaas viering? Hoe kunnen we toch Kerst vieren op school? Wees creatief. Laat het doorgaan en laat ze genieten. Want ze gaan al naar school. Tot 17 jaar mogen ze nog alles. Neem het ze niet af.

Ik heb als ouder 2 middagen geholpen lampionnen te maken omdat school het dit jaar niet deed. Sterker nog: de school doet ook niet aan de Sinterklaas intocht en de kerstviering in verband met corona. Juist die dingen waar school zo’n belangrijke sociale functie heeft. Uiteraard had ik als ouder in de pen kunnen klimmen. Maar ik ga er vanuit dat het team alle voors en tegens afgewogen heeft voordat ze deze beslissing genomen hebben. Ik vind het een gemiste kans. Nu ben ik in de gelegenheid om met mijn meiden te zitten en te gaan knutselen. Maar hoeveel ouders hebben die tijd niet, of de middelen?

we zijn net terug na een heerlijke avond. M’n dochters hebben genoten – en net zo belangrijk: de mensen ook. Ze vonden het contact heel fijn, al was het soms op 1,5 meter. Ik hoorde het veel: eindelijk een keer iemand aan de deur.

Denk in mogelijkheden – doe het voor onze kinderen en anderen. En dus voor jezelf. Want je krijgt er zoveel voor terug.

In dit geval 2 stuiterende kinderen van alle suiker 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.