De meeste mensen deugen

Sterker nog: we helpen elkaar!

Direct na de lockdown was mijn agenda in 1 klap volledig leeg. Ik voelde me alleen maar strijdbaar – ik vond dat ik iets moest doen, dus ik heb spontaan in 2 dagen een boekenkast in elkaar geknutseld. Met het idee: de bieb is dicht, mensen zitten thuis: hoe mooi is het als je elkaar, indirect toch kan inspireren met een mooi boek! Aangespoord door een speciale vriendin ging ik er voor!

Na 3 verfbeurten heb ik boeken verzameld bij de kringloop en op 4 april, mijn verjaardag, heb ik de boekenkast voor het huis geïnstalleerd met een stukje begeleidende tekst. De eerste 25 boeken had ik keurig gecodeerd, zodat ze getraceerd konden worden. Dat leek me geweldig: kunnen achterhalen waar de boeken rondzwierven. Maar het verloop was zo groot, dat ik meer bezig was met coderen dan mijn eigen werk op de rit krijgen. Ik heb dat losgelaten.

Vanmiddag, 5,5 maanden later:

ik zie vanmiddag toevallig een mevrouw van haar fiets afstappen, ze haalt boeken uit haar fietstas en plaatst ze in de kast. Zo gaaf om te zien!

De afgelopen 5 maanden is er iets moois gebeurd, m’n vriendin moest eens weten: mensen halen en brengen boeken, delen hun inspiratie. Af en toe spiek ik wat er in staat en dat is zo mooi om te zien! Zelfs boeken met eigen aantekeningen worden geplaatst. Geen ‘oude meuk’ of ‘rommel’ – maar van alles: kinderboeken, literatuur, romans en thrillers. Ik zou zo een bankje op een afstandje willen plaatsen en samen genieten wat er gebeurt.

Rutger Bregman zegt het al: de meeste mensen deugen. Mijn bieb project is daar een levend voorbeeld van 🙂

Hier kan ik van genieten. Mijn momentje wat ik graag even deel 🤗😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *