De mannen met baarden

Dit keer hebben we het over ‘verwonderen’. Een onderwerp wat ik ingebracht heb. De definitie van verwonderen kennen we, maar wat is onze persoonlijke invulling aan dit woord? Ik heb geleerd om me te verwonderen in plaats van te ergeren. Eigenlijk werd ik me daar echt bewust van doordat een goeie vriendin van mij dat opmerkte vorig jaar. Daardoor ben ik er ook echt op gaan letten en ik moet zeggen: het is heerlijk! Niet meer ergeren in het verkeer, niet meer ergeren aan mensen die het mondkapje verkeerd op hebben. Niet meer ergeren aan de mensen die alle spullen uit de winkelwagen op de band leggen om het vervolgens na de kassa weer een voor een terug te leggen in dezelfde winkelwagen. Niet meer ergeren aan de droeftoeterige reacties op politieke posts. Niet meer ergeren aan betweterige mensen.

Nee, verwonderen. Want dat roept op tot vragen. Erger ik me nooit meer dan. Pff, echt wel, maar een heel stuk minder.

In de podcast dringt het door. Waar verwonder jij je over?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.