De knikkertegel

Op linkedin had ik mezelf de vraag gesteld of ik een rage kon ontluiken. Door een paar randvoorwaarden te creëren en kinderen zelf vervolgens hun gang te laten gaan. Het is net als in de groep: hoe kan je kinderen stimuleren tot spel. En dat wilde ik nu ook realiseren, zonder inmenging van mij als volwassene.

Dus ik had een pact met mijn jongste. Ze kreeg van mij een emmer knikkers en ik haalde een knikkertegel bij de Gamma.

Het knikkeren werd opgepakt. De eerste dag kwam ze enthousiast thuis met het verhaal dat er al 5 vriendinnen meededen, de volgende dag hadden andere kinderen ook knikkers mee. Het enige wat niet zo fijn was, was het kuiltje in het zand: de knikkers rolden dan niet zo lekker.

Tijd om de knikkertegel in te vliegen. Vorige week had ik deze in mijn fietsmand en op het schoolplein overhandigde ik haar de knikkertegel met de opdracht: geef deze maar aan juf Valentine (de directeur) en vraag of deze geïnstalleerd mag worden. Vol trots en bolle wangen van het gewicht liep ze het schoolplein op. Omringd door vriendinnen.

En toen werd het stil. Een week later – en nog niets geïnstalleerd. Juf had gezegd dat ze hier al tijden naar zocht maar dat de schoolleverancier de tegels niet in de catalogus hadden 🙈 #ikzeggamma

Gisteren kwam Anna teleurgesteld thuis: nog steeds niets. Ze vond het ook lastig om te vragen, omdat de kinderen ‘s ochtends niet in de buurt kunnen komen van de leerkrachten, behalve bij hele belangrijke dingen. Ik wilde niet interfereren als ouder, dus ik zei haar dat het wel goed zou komen. En als ze juf ziet, ze gewoon een keer kan vragen of ze er nog aan gedacht heeft. Ze was gerust gesteld.

The next day.

Zojuist liep ik het schoolplein af – ik had een Piramide coaching en was klaar. En ja hoor, ik werd aangeroepen door de conciërge die vol trots de knikkertegel liet zien, die hij net 5 minuten geleden geplaatst had 😊 En hij zou er nog meer gaan halen om een hele rij aan te leggen 🤗

Het is jammer dat het weer nu omslaat, dus of het een rage gaat worden weet ik nu niet, de omstandigheden zijn wat minder. Maar ik vind het wel supergaaf om te zien dat de school het uiteindelijk wel zo oppakt. Mijn vliegwiel plan heeft gewerkt. 🤗 Het maakt mijn dag weer zo goed 🤗 Het zit ‘m in de kleine dingen.

Zo ben ik wel op m’n best. Achter de schermen, de lijntjes uitzetten, schaken, spelen, en succes halen – zonder op een podium hoeven te staan 😉

Op zoek naar een volgend project.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *