De eerste podcast

Het is zover. De eerste stap is gezet.. nee, er zijn al meerdere stappen gezet. De introductie staat online. Een korte toelichting wat ik wil bereiken met mijn podcasts. Een uitprobeersel 😂

Maar de eerste 2 afspraken met anderen staan. Helaas niet aan de keukentafel met een grote kop koffie. Door corona en 3 kinderen thuis wordt dat natuurlijk he-le-maal niets.

Het worden geen interviews. Dat heb ik me al voorgenomen. Maar echt een gesprek. Ik figulier een paar thema’s en zet mijn nieuwsgierigheid aan. Net zoals Larry King z’n gesprekken aanging. Hij zei:”ik wil eigenlijk zo weinig mogelijk weten van een gast, omdat de luisteraars hem of haar ook nog niet kennen.”

Ik ben benieuwd. Ik hoop dat het ook aantrekkelijk werkt en inspireert.

Het zal net zo zijn als op Linkedin: de weg van de lange adem. Ik heb er ‘gelukkig’ op dit moment de tijd voor. Op Linkedin beginnen de reacties te komen. Van mensen die mijn tips en suggesties daadwerkelijk in de praktijk gebruikt hebben en razend enthousiast zijn. Het ‘laaghangende’ fruit.

Het (jonge) kind

Ik heb mezelf voorgenomen om voor 1 rode draad te kiezen. Alles en iedereen rond het jonge kind. Jong is rekbaar wat mij betreft. Ik mik op 0- 7 jaar – met uitschieters naar 12. Zo heb ik vrijdag een gesprek met een bekende kinderboekenschrijfster en volgende week een coach van olympische junior sporters. Op mijn lijstje staan namen van ontwikkelaars (of is het ontwikkelaarsters?), leerkrachten en ondernemers.

Wat wil ik ermee bereiken

Noem het idealisme. Althans, dat denk ik. Ik ga er geen cent mee verdienen en dat is ook niet mijn drijfveer. Al zou het wel geweldig zijn 🤔🤣 Het kost nu tijd maar het geeft ook heel veel energie. Dat is in deze tijd wel nodig. Als alles weer back to normal is zal het toch anders zijn. Ik ga er dan vanuit dat ik het in redelijk weinig tijd allemaal kan realiseren.

Want ik wil mensen bereiken en inspireren. Al zijn het kleine twinkelingen, kleine momenten. Vorig jaar werd ik door een hele goede vriendin ook gewezen op een aantal podcasts: een boeiende taalpodcast en een interview met Roel van Velzen. Onderwerpen waarvan ze wist dat ze me zouden raken, in positieve zin. Het inspireert, zet je aan het denken, laat je een mening vormen, zorgt dat je reflecteert. Dat je morgen iets gaat proberen, dat je ergens anders tegenaan kijkt. Ik hoop daarbij dat mijn stijl van podcasts aanspreekt, waarbij het niet om mij gaat, maar om het onderwerp wat door de gast en mij belicht wordt. Dat je denkt:

Later wordt het beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.