De coronamelder

Ik las net dat Rutte en De Jong morgen weer een persconferentie beleggen rond de coronacrisis. Oh oh oh.. het gaat echt de verkeerde kant op.

Nu woon ik in Drenthe – en heb vanochtend gelijk de coronamelder geïnstalleerd en gedeeld op Twitter en Facebook. Want ik vind het belangrijk dat we inzicht krijgen. En in Drenthe en Twente wordt de app als eerste getest.

Vanmiddag had ik het er nog over met een oud-collega die besmet is geweest. Hij is nog steeds niet fit. En dat na zoveel maanden.

Ik moet er niet aan denken, dat ik misschien ‘onzichtbaar’ besmet wordt door iemand die het allemaal niet zo nauw neemt met de regels. En dat ik als ‘drager’ misschien mensen besmet voor wie het levensbedreigend kan zijn. Ik ben niet zozeer bang om ziek te worden.. maar dan heb je de symptomen en is het duidelijk dat je besmettelijk bent. Maar vooral het asyptomatische.. ik moet er niet aan denken. Ik denk bijvoorbeeld alleen al aan mijn ouders. En dat geldt ook voor mijn kids die nu weer sporten en naar school gaan. De NOS heeft daar een interessant item over gemaakt:

https://nos.nl/op3/artikel/2343291-wel-corona-maar-niet-ziek-hoe-besmettelijk-ben-je-dan.html

.

Dus woon je in Drenthe, of Twente / Overijssel : installeer de app alsjeblieft en deel het!

https://coronamelder.nl

Ik zag het bericht vanochtend van de NOS ook op Facebook langskomen. Het is werkelijk waar onbegrijpelijk hoe mensen reageren. Alle conspiracy theorieën worden er op los gelaten. Mensen die het weigeren, niet in corona geloven, het zelf allemaal wel bepalen.

En dat noemen ze een ‘samenleving’. Ik verbaas me erover. Gelukkig zijn het de droeftoeters die de hele dag op Facebook zitten te zieken en verder niets te doen hebben – niemand neemt hen nog serieus. Toch?

Want terug naar het ‘oude normaal’ zit er misschien niet helemaal in – maar iemand die je lang niet gezien hebt weer een knuffel kunnen geven – dat zou toch zo mooi zijn! Dat zou mijn wens zijn 🤗🦋

Heb jij de app al geïnstalleerd?

#blijfgezond #houdanderengezond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *