De 4 mooiste woorden

Ik moest vandaag lang in de auto zitten na mijn training. En als ik onderweg ben luister ik regelmatig een podcast – nu had ik een oude show van Ronald Goedemondt gedownload.

Op een gegeven moment had hij een scène die mij raakte:

Hij vertelde over een situatie waarin hij door een verkeersongeluk in de kreukels lag. Hij lag daar op straat en ervoer wat de 4 mooiste woorden waren die hij ooit gehoord had. Niet: Ik hou van jou.. maar: Ik blijf bij je.

Dat triggerde me. Die 4 woorden gaan diep, ze bieden vertrouwen. Als je hulp nodig hebt, zoals Ronald vertelde, kunnen die woorden al zoveel betekenen, al is het van wildvreemden.

Het spreekt onvoorwaardelijkheid uit.

Als je zegt: “ik blijf bij jou”, dan verklaar je echt de liefde, het zorgen voor, het empathische. Dat gaat misschien nog wel dieper dan “Ik hou van jou”. Wat voor mij al de 4 meest speciale woorden zijn waar ik zuinig op ben.

Ik realiseer me dat een relatie daarom draait: je hoort elkaar, je ziet elkaar, je bent er voor elkaar. Zoals ik in een eerdere post al plaatste, je haalt samen het beste uit elkaar, brengt samen het beste bij elkaar naar boven.

Ik blijf bij je. Of je het nu zegt als iemand het zwaar heeft, als bevestiging of als je bij iemand terugkomt. Het zijn 4 diepe woorden die je dan echt raken.

In de show was hij ook even stil. Het leek binnen te komen – hoe gek ook. En dat is het wel.

Ik blijf bij je

Posted in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *