Comptine d’un autre êtê

Het was een andere zomer..

3 jaar geleden was ik op een ‘voorspeelavond’ ,een avond van de muziekschool waar de kinderen stukjes opvoeren met hun instrument. Toen hoorde ik een jongen van 10 dit nummer spelen. Het deed iets met me, ik vond het prachtig. Melancholisch door de lagere akkoorden, meeslepend door de hogere speelse melodie die er tussendoor danst.

Ik dacht dat het een klassiek nummer was, en dat is het natuurlijk ook in zekere zin, maar niet uit de klassieke tijd.

Laatst hoorde ik het weer langskomen. Het gaf me weer dat bijzondere gevoel en ik moest deze uitvoering vinden. Maar hoe? Tegen Shazam kan je niet neuriën.

Dat bracht mij terug naar de muziekschool. Alle uitvoeringen van de afgelopen jaren zijn terug te vinden op Youtube. Ik wist de naam van de jongen en na een half uur had ik het! En toen ik vervolgens het origineel vond op Youtube, herkende ik ook de houding die de jongen aanneemt tijdens het spel: hij heeft het exact nagedaan.

Het was een andere zomer… Dat was het zeker, in alle opzichten. Het zal altijd anders blijven.

Dit was de uitvoering van Jule:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *