Blauwe pasta – update

Vanochtend had ik een observatie / coaching bij een van mijn deelnemers van de Piramide cursus.

De pedagogisch medewerker had een activiteit bedacht binnen het project ‘eten en drinken’ : spelen met spaghetti. Ze had ter voorbereiding 3 pakken spaghetti gekookt en per pak kleurstof toegevoegd: blauwe, roze en groene pasta. Het zag er heel bijzonder uit.

Het was vermakelijk om te zien hoe die jonge kinderen van 1,5-2 jaar daarmee omgingen. Ondanks de rare kleuren ging alles gelijk naar de mond. En dat vond ik interessant.

Waar bij oudere kinderen en zeker bij volwassenen alle seinen op rood staan als ze iets moeten eten wat een afwijkende kleur heeft, dreumesen en peuters maakt het kennelijk geen bal uit. Ik kan me nog herinneren dat er ooit eens een pseudo onderzoek naar gedaan is, maar ik kan het even niet terugvinden.

Het is natuurlijk een mechanisme wat je ontwikkelt en het was vroeger het beste overlevingsmechanisme als het om voedsel gaat. Kleur en geur.

Ik ga experimenteren en heb nu al dikke lol. Vanavond ga ik spaghetti koken 🤗 Ik heb al kleurstof in huis gehaald en houd het geheim tot ik de pan op tafel zet. Ik ben zo benieuwd naar de reactie van de kinderen. De kinderen zijn alle 3 hartstikke gek op pasta en ik ben zo benieuwd of ze de kleur dan maar voor lief nemen.

Nu twijfel ik nog of ik er iets van ga zeggen of dat ik ze eerst in onzekerheid laat zitten. Misschien dat ik een verhaal verzin over een nieuw soort pasta, of dat ik de pasta nog ergens in een kastje had gevonden en misschien dat het gewoon hartstikke oud is. In dat laatste geval weet ik dat mijn zoon groen gaat zien en vraagt of hij gewoon brood mag eten 🤣

En ze hebben niet te klagen hoor: ze krijgen er verse spinazie bij met een moot verse zalm met een lekker sausje.. en misschien maak daar ook nog wel een interessant kleurtje van 🤣

Update –

Die gezichten… 🤣 Maar niet volgens verwachting, want de kids vonden het geweldig: rare vissaus en blauwe pasta. Er werd gretig opgeschept. Maar die eerste blikken waren fantastisch. Die verrassing.

Ik heb genoten.

Geplaatst in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *