Besmet tijdens een tuinfeest

Foto NOS

Het was groot in het nieuws: de besmetting van Trump en zijn vrouw. Toen ik dat gisterochtend las, ging er als eerste door mijn hoofd: fake news. Binnen 5 minuten had ik een hele conspiracy theory opgezet.

Twee feiten:

  • Trump loopt flink achter in de peilingen
  • Het debat – wat je geen debat mag noemen – maakte heel duidelijk wat voor persoon Trump is (En rood is duidelijk zijn drijfveer)

Ik had bedacht: Trump wil niet verliezen. In zijn doen en laten is falen geen optie. Dat is ook volgens de theorie van Graves begin 20e eeuw, als je kijkt naar de drijfveren, en in dit geval de rode drijfveren. Vooral toen de media, zelfs het pro-Trump mediakanaal Foxnews aangaf dat dit debat niet om de mensen ging, maar alleen maar om het afbranden van de tegenstander ging zal dit vast impact gehad hebben. De Trump kiezers zullen genoten hebben, die herkennen de leider en zien zijn, voor hen belangrijkste, kenmerken: lef, niet laten overrulen, er staan, wars van gestelde regels, een leider.

Maar die mensen heeft Trump al, en hij heeft er meer nodig om nog een ronde te winnen. En als de media dan ook al tegenwerken, de media die hij keihard nodig heeft in deze coronatijd..

Dus bedacht ik : dit is plan B. Een noodscenario. Want hoe kan een president, die sowieso altijd op afstand gehouden wordt, ineens positief getest zijn en ineens ziek zijn? En zijn vrouw ook? Hoe toevallig is dat?

Het scenario wat ik uitgedacht had: Trump wordt ziek, moet vanuit het Witte Huis of het ziekenhuis campagne voeren. Hij kan het niet te erg laten worden, want dan klopt zijn mening niet over corona. Maar hij wordt ‘zogenaamd’ door corona gedwongen om op een andere manier campagne te voeren. De deadline is 3 november.

Hij zal zijn leiderschap niet overdragen aan Pence.

  • Dus hij laat zien wat voor gezond en sterk persoon hij is.
  • Hij zal corona overwinnen, dus ook laten zien dat het virus niet zo dodelijk is als gezegd
  • Hij zal sympathie krijgen dat hij doorgaat, ondanks dat hij ziek is. Hij laat dus zien dat hij altijd klaar zal staan voor zijn land, ook in slechte tijden. Dat zouden swingende kiezers kunnen overhalen.

Vlak voor de verkiezingen zal de media campagne de eindsprint inzetten als Trump weer op zijn zetel zit in het witte Huis, of op strategische plekken in het land verschijnt. Hij heeft het overwonnen. Zal hij dan ook winnen?

Dat is de gok. Zoals het er nu voor staat ziet het er slecht uit. Als hij de komende weken door zou gaan met campagne voeren en debatten voeren wezen de prognoses een slechte uitkomst uit. Nu springt de media er bovenop. Elke stap van Trump zal in de media breed uitgemeten worden. Hij krijgt aandacht van alle nieuwszenders. Geniaal?

Dit is plan B. En dat bedacht om 6 uur ‘s ochtends. Dan moet het kloppen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *