Alles opgeruimd

Het is klaar, het weekend is voorbij. Of beter gezegd: het ‘schoolreisje’. 5 van de 6 mannen zijn weer terug en de laatste rijdt morgenvroeg door naar zijn werk.

Ik heb mijn spullen opgeruimd. De fiets staat in de schuur, de slaapzak ligt in de kast en de fietskleren, shirts en handdoek draaien in de wasmachine.

En nu, nu zit ik buiten na te genieten met een glas wijn. Ik heb de kids naar bed gebracht en mijzelf nu onder de warmtelamp gesetteld. Ondertussen stromen de foto’s, video’s en reacties binnen op de groepsapp. Iedereen is veilig thuis.

Ik geniet na en bedenk me hoe leuk het zou zijn om mijn belevenissen te delen. Want deze drie dagen waren fantastisch: qua weer, qua mensen, qua locatie en qua routes. Want het was mooi 🙂

Vandaag reden we over de vlakte en toen riep iemand: “het lijkt wel Italië, Toscane” – Hij had dezelfde beleving als ik afgelopen vrijdagmiddag had. Het bracht me even terug aan de reis die ik in het voorjaar zo graag zou maken voor mijn werk naar Reggio Emilia. Volgens mij staat deze reis voor deze week gepland – daar is het ‘s avonds vast warmer dan hier – maar Limburg was minstens net zo mooi.

Vanmiddag kreeg ik een appje van mijn moeder: Ze had de locatie gezien op Instagram en het blijkt dat wij dik 40 jaar geleden op de camping hebben gestaan waar ik net nog uitzicht op had vanuit ons huisje. Hoe toevallig.

En dat ik brak klink – ja, dat klopt. Ik ben stuk. Maar niet door feesten en bier zoals geopperd: ik heb mezelf weer meer leren kennen. Ik ben diep gegaan.. heel diep. En dat heeft mij zoveel inzicht gegeven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *